Програма сприяння зеленій модернізації української економіки.

У лютому 2014 року в особі Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), заручившись підтримкою обласної влади та Генерального консульства Німеччини, в Дніпропетровській області стартувала  Програма сприяння зеленій модернізації української економіки.

Наша компанія – ПП «НВЦ «Техноекос» була обрана як одна з консалтингових компаній області, що здійснюють надання екологічних послуг.

Перший семінар «Огляд досвіду надання зелених консалтингових й інформаційних послуг ТПП регіону Південний Верхній Рейн (ФРН) і підвищення професійної кваліфікації експертів для реалізації програми сприяння зеленій модернізації української економіки» відбувся в грудні 2015 року.. У його відкритті взяли участь генеральний консул Німеччини Вольфганг Мьоссінгер, експерт GIZ Ганс Діче.

Лектори – керівник відділу «Інновації і навколишнє середовище» і консультант з питань енерго- та ресурсоефективності торгово-промислової палати регіону Південний Верхній Рейн Вернер Райф і Андре Ольвейра – обрані не випадково. Саме їхня палата має широкий спектр послуг, партнерів, клієнтів у сфері вирішення проблем екології і природокористування та є лідером серед ТПП Німеччини з впровадження екологічного консалтингу.

Тож протягом п’яти днів експерти з Німеччини спілкувалися з представниками консалтингових компаній області, викладали основні вимоги європейського екологічного законодавства; пояснювали питання управління відходами та міськими шумами, охорони навколишнього середовища, водних ресурсів, атмосфери, захисту клімату тощо.