ПП «НВЦ «Техноекос» пройдено сертифікацію відповідності виконавців ОВД!

В Україні 18 грудня 2017 року набув чинності Закон «Про оцінку впливу на довкілля», яким відповідно до вимог Угоди про асоціацію та європейських директив впроваджено нову європейську модель процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД) замість скасованої екологічної експертизи.

Цей Закон встановлює правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямованої на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля, з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» звіт з оцінки впливу на довкілля підписується всіма його авторами (виконавцями) із зазначенням їхньої кваліфікації та зберігається в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля протягом усього часу провадження планованої діяльності.

Саме тому, у січні 2021 року за ініціативи Професійної асоціації екологів України із залученням кращих експертів було розпочато Сертифікацію відповідності виконавців звітів ОВД.
Процес навчання тривав два місяці. І вже у травні цього року ПП «НВЦ «Техноекос» отримано СТРОКОВИЙ сертифікат відповідності виконавця звіту з ОВД за рівнем «ADVANCED».

Строковий сертіфікат